Huidproblemen

Huidveroudering

Naarmate we ouder worden, krijgen we steeds meer last van rimpels en een verslapte huid. Huidverslapping wordt vaak aangezien als rimpel, maar in feite is het geen rimpel. Huidverslapping ontstaat door uitrekking van dieper gelegen bindweefselbandjes die ervoor zorgen dat de huid stevig blijft. Rimpels ontstaan naarmate de huid ouder wordt. Huidveroudering begint al vanaf het vijfentwintigste levensjaar. Vanaf dan merk je elk jaar verschil aan je huid. Je merkt dat je huid langzaam dunner, slapper en minder elastisch wordt.

Naarmate we ouder worden, neemt de collageen- en elastineproductie af. Dit zorgt onder andere voor het verslappen van de huid en het ontstaan van rimpels. Collageen en elastine zorgen voor stevigheid en elasticiteit in je huid. Daarnaast ontstaat er een afname van vet- en botmassa. Dat zorgt ervoor dat je gezicht wat invalt en verslapt.

Naast dit natuurlijke proces, wat voor een deel genetisch bepaald is, zijn er invloeden van buitenaf zaken die de verslapping van de huid en het ontstaan van rimpels versnellen. Met invloeden van buitenaf bedoelen we bijvoorbeeld Uv-straling, uitstoot van auto’s, voeding, invloed van de zon, roken, alcohol gebruik, te snel gewichtsverlies, stress en de huid niet de juiste dagelijkse verzorging geven. Wil je je huid op de juiste manier verzorgen en beschermen tegen vroegtijdige veroudering, dan is het belangrijk om je huid iedere dag te beschermen met de juiste huidverzorging en door een SPF te gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig voor een behandeling in de kliniek langs te komen, zodat je huid de juiste verzorging krijgt. Rimpels en huidverslapping ontstaan door veel verschillende oorzaken. Maar wat kun je eraan doen? Eigenlijk is hier niet één antwoord op. Er zijn verschillende behandelingen, huidverzorgingsproducten en een bepaalde leefstijl nodig om rimpels en huidverslapping te voorkomen of te herstellen. De combinatie van huidverzorgingsproducten en behandeltechnieken verschillen per persoon. Daarom stellen we bij SkinCare Huidkliniek een persoonlijk behandelplan op dat is aangepast op jouw huid.

Wat er verandert aan de huid naarmate we ouder worden:

 • De bovenste huidlaag wordt dunner.
 • Het aantal bloedvaatjes en talgklieren vermindert.
 • De huid verliest haar stevigheid in het onderhuidbindweefsel (de bindweefselbandjes rekken uit).
 • De collageen- en elastineproductie neemt af.
 • Afname van vet- en botmassa
 • Er ontstaan meer pigmentvlekjes (de oorzaak hiervan is met name zonschade).
 • Er ontstaan meer zichtbare vaatjes (de vaatwanden verslappen waardoor deze meer zichtbaar zijn).

10 tips tegen huidveroudering:

 1. Bescherm je huid elke dag met de juiste zonbescherming.
 2. Reinig twee keer per dag de huid met een mild reinigingsproduct dat bij jouw huid past.
 3. Gebruik huidverzorgingsproducten die bij jouw huid passen.
 4. Kom eens in de zoveel tijd langs voor een behandeling.
 5. Stop met roken (als je dit doet).
 6. Wees terughoudend met suiker en suikerhoudende producten.
 7. Verminder alcoholgebruik (eens in de zoveel tijd een wijntje kan geen kwaad).
 8. Zorg voor voldoende slaap.
 9. Zet een zonnebril op als de zon schijnt (dit voorkomt die leuke kraaienpootjes).
 10. Drink voldoende water om onder andere je huid goed te hydrateren.

Behandelingen bij SkinCare Huidkliniek tegen huidverslapping en rimpels

Ben je benieuwd welke behandeling en huidverzorgingsproducten voor jouw huid geschikt zijn? Neem telefonisch contact op met onze kliniek en wij helpen je graag verder. Meteen een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook! Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk reageren. Kom je voor de eerste keer bij ons langs? Maak dan een afspraak voor een Meet&Treat behandeling. 

Neem contact op of maak een afspraak

Wil je weten of deze behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder.

Meteen een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook! Kom je voor de eerste keer bij ons langs? Maak dan een afspraak voor een Meet&Treat behandeling. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs, acties of mededelingen van Skincare Huidkliniek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te hoeven missen.

Afspraak maken

Leuk dat je een afspraak wilt maken bij SkinCare Huidkliniek. Vul het formulier in om direct een afspraak te maken. Liever bellen of WhatsAppen? Dat kan ook. Afspraken kunnen uiterlijk 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Ga naar pagina
Bel ons

Wil je weten of een behandeling geschikt is voor jouw huid? Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bellen, mailen en WhatsAppen.

Ga naar pagina