Een zwangerschap verandert veel aan je lichaam en dus ook aan je huid. De hormonen die je baby nodig heeft om goed te groeien, kunnen helaas een nadelig effect op je huid hebben. Zo kunnen er verschillende huidproblemen ontstaan zoals pigmentatie, acne, striae en gesprongen vaatjes. Daarnaast kan je huid ook droger of juist vetter aanvoelen.
De zwangere huid heeft veel te verduren, maar met de juiste verzorging kan jouw huid goed onder controle gehouden worden. Bij SkinCare Huidkliniek richten wij ons op de aanpak van verschillende huidproblemen. In onze kliniek beginnen we met een uitgebreide huidanalyse, waarna we een persoonlijk behandelplan opstellen, afgestemd op jouw huid.
Herken jij je in één van de onderstaande problemen? Maak een afspraak bij ons in de kliniek voor een vrijblijvende kennismaking.
Pigment en zwangerschapsmasker (melasma)
Onder invloed van hormonen gaan pigmentcellen meer pigment produceren en kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Ongeveer 60 tot 70% van de vrouwen krijgt een zwangerschapsmasker. Gelukkig is hier iets aan te doen.
Tijdens de zwangerschap is het smeren van een SPF extra belangrijk! Daarnaast is het belangrijk om je huidconditie gezond te houden om het verergeren van pigment te voorkomen. Maar hoe doe je dit? Het verschilt per persoon hoe je dit het beste kan aanpakken. Wij maken in de kliniek een behandeladvies op maat om het pigment te verminderen.
Acne
Hoewel de ‘lucky few’ door een verhoogde talgproductie een mooie glans op de huid krijgen, ontstaat er bij minder gelukkigen acne. Ook tijdens je zwangerschap zijn er behandelingen mogelijk om acne aan te pakken. Hou je na je zwangerschap littekens of pigmentvlekken over door het ontstaan van acne? Hier zijn ook behandelopties voor!
Litteken na keizersnede
Het beste is om het litteken in een zo vroeg mogelijk stadium te behandelen. Wanneer het litteken nog niet volledig is uitgerijpt, kunnen wij hem gemakkelijker en sneller behandelen. Zodra de huid dicht is, kunnen we starten met littekentherapie. Wanneer het litteken er langer zit, duurt het langer duren voordat hij minder zichtbaar is. Wie bieden verschillende behandelingen in de kliniek aan om littekens te verminderen.
Gesprongen adertjes/vaatjes
Door de werking van zwangerschapshormonen wordt er meer bloed in het lichaam rond gepompt. Ook de bloedvaten worden soepeler en de druk op de vaten wordt groter. Hierdoor kunnen er gesprongen vaatjes ontstaan. Het kan er bijvoorbeeld uitzien als een rood puntje of meerdere rode draadjes bij elkaar. Na de zwangerschap kunnen wij dit mooi behandelen doormiddel van coagulatietherapie. Na 1 of 2 behandelingen kan jij al van je vaatjes af zijn!
Striae
Striae is het gevolg van uitrekking (scheurtjes) van het onderhuids bindweefsel. Na de zwangerschap trekt de rode kleur vaak weg uit de strepen en blijven er witte strepen achter. Wij combineren verschillende behandeltechnieken om striae te verminderen.
Droge, vochtarme of juist vette huid
Naast de bovenstaande huidproblemen kan je natuurlijk ook last krijgen van kleine veranderingen in de huid. De huid kan droger, vochtarmer of juist vetter aanvoelen. In de kliniek kunnen wij ervoor zorgen dat je huid doormiddel van de juiste behandelingen en huidverzorging er weer stralend gaat uitzien.
Vergoeding door zorgverzekeraar
Voor de behandeling van acne(littekens), littekens, pigment, huidoneffenheden en zichtbare vaatjes in het gelaat kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering.