Huidproblemen

Acne en acnelittekens

Heb je last van een onzuivere huid? Zijn je poriën snel verstopt, heb je puistjes, ontstekingen en mee-eters? Dan is er wellicht sprake van acne. Acne is een van de bekendste en meest voorkomende huidproblemen. Het is een huidaandoening waarbij talgklierfollikels ontstoken zijn. Talgklierfollikels zijn kleine met talg gevulde kliertjes (zakjes) eindigend in een porie (kleine opening in de hoornlaag van je huid). Een ontstekingsreactie van de talgklierfollikel ontstaat na ophoping van talg. Klik hier voor meer informatie over het behandelen van acne en klik hier voor het behandelen van acne littekens.

Acne heeft verschillende oorzaken: abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, verhoogde talgproductie en ontsteking van de huid door bacteriën. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, maar het kan ook op hogere leeftijd voorkomen. Acne kan naast het gelaat ook op de borst of de rug voorkomen. Er zijn verschillende behandelmethodes die acne kunnen verminderen.

Veel mensen krijgen naderhand last van zichtbare littekens op de plekken waar de acne gelokaliseerd was. Vaak ontstaan er kleine putjes in de huid op plekken waar de ontstekingen zaten of waar wondjes zijn achtergebleven. De littekens kunnen ook wat roder of paarser van kleur zijn. Hier is gelukkig iets aan te doen!

Neem contact op of maak een afspraak

Wil je weten of deze behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder.

Meteen een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook! Kom je voor de eerste keer bij ons langs? Maak dan een afspraak voor een Meet&Treat behandeling. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs, acties of mededelingen van Skincare Huidkliniek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te hoeven missen.

Afspraak maken

Leuk dat je een afspraak wilt maken bij SkinCare Huidkliniek. Vul het formulier in om direct een afspraak te maken. Liever bellen of WhatsAppen? Dat kan ook. Afspraken kunnen uiterlijk 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Ga naar pagina
Bel ons

Wil je weten of een behandeling geschikt is voor jouw huid? Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bellen, mailen en WhatsAppen.

Ga naar pagina