Welke exfoliant is geschikt voor mijn huid?

Je hoort het veel voorbij komen, door regelmatig te exfoliëren geef je de huid een frisse en egale uitstraling. Maar welke exfoliant is dan geschikt voor jouw huid?

Belangrijk hierbij is om de juiste keuze te maken op basis van de ingrediënten. Er zijn veel verschillende soorten zuren die zorgen voor exfoliatie van de huid.  De meest bekende zijn glycolzuur, salicylzuur en retinol / vitamine A-zuur. Ik hoor je denken, maar een scrub werkt toch hetzelfde als een soort exfoliant? Het antwoord hierop is nee. Een exfoliant op basis van zuren zorgt naast het verwijderen van dode huidcellen ook voor het stimuleren van collageen, hydratatie van de huid, verbeteren van de huidstructuur en het verminderen van pigmentatie. Veel meer dus dan je huid enkel ontdoen van dode huidcellen!

Maar om weer even terug te komen op welk exfoliërend zuur/ingrediënt geschikt is voor jouw huid… Lees dan snel verder.

Glycolzuur
Glycolzuur is zeer geschikt om in te zetten bij een doffe huid die wel een boost kan gebruiken. Daarnaast werkt glycolzuur hydraterend en zorgt het voor vermindering van beginnende fijne lijntjes en/of al bestaande rimpels. Ook verminderd het onzuiverheden en pigmentatie. Een echte alleskunner dus!

Salicylzuur
Salicylzuur is vet oplosbaar en daarom erg geschikt voor een vette- en onzuivere huid. Het dringt namelijk door in de poriën, lost daar opgehoopt talg op en is daarmee één van de beste oplossingen tegen mee-eters, gerstekorrels, ontstekingen en puistjes. Perfect in te zetten bij een vette of onzuivere huid.

Vitamine A-zuur / Retinol
Vitamine A zuur is één van de weinige ingrediënten waarvan wetenschappelijk bewijs is dat het werkt tegen rimpels. Pure vitamine A-zuur is alleen op doktersrecept verkrijgbaar omdat het soms wel vervelende huidreacties kan veroorzaken en risico’s met zich meebrengt. De cosmetische variant van vitamine A-zuur is Retinol. Retinol wordt door de huid omgezet in vitamine A-zuur. Maar wat doet vitamine A zuur dan precies voor de huid? Vitamine A stimuleert de productie van collageen. Naar mate we ouder worden gaat de huid steeds minder collageen aanmaken. Collageen zorgt voor de stevigheid in de huid en op het moment dat de productie afneemt zal je dus huidverslapping en rimpels krijgen. Retinol kan je dus het beste inzetten voor de vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Amandelzuur
Amandelzuur zorgt voor een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid. Daarnaast heeft het ook een diepere werking waarmee de huid wordt gekalmeerd en roodheden worden verminderd. Amandelzuur is dus een geschikte exfoliant voor de zeer gevoelige en rosacea huid.

Het gebruik van een exfoliant voor thuis heeft dus verschillende voordelen voor het verkrijgen van een gezonde en frisse huid. Bovendien behoud je hiermee ook het resultaat van de behandelingen in de kliniek en kan het ook een goede voorbereiding zijn voor sommige behandelingen.

Bovenstaande zuren zitten in verschillende producten die wij aanbieden in de kliniek. Wil jij weten in welke precies? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs, acties of mededelingen van Skincare Huidkliniek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te hoeven missen.

Afspraak maken

Leuk dat je een afspraak wilt maken bij SkinCare Huidkliniek. Vul het formulier in om direct een afspraak te maken. Liever bellen of WhatsAppen? Dat kan ook. Afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Ga naar pagina
Bel ons

Wil je weten of een behandeling geschikt is voor jouw huid? Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bellen, mailen en WhatsAppen.

Ga naar pagina