Waarom is het zo belangrijk om je make-up kwasten goed schoon te houden en hoe kan ik dit het beste doen?

Je gebruikt je make-up kwasten hoogstwaarschijnlijk dagelijks. Het allerbeste zou dan ook zijn om na iedere make-up sessie je kwasten schoon te maken, maar laten we even eerlijk zijn: dat doet natuurlijk niemand!

Waarom is het zo belangrijk om je make-up kwasten goed schoon te houden?
Je zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Op het moment dat je het niet regelmatig doet kunnen bacteriën via je kwast op je huid terecht komen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld meer last krijgen van onzuiverheden of roodheden. Dit willen we natuurlijk niet!

Hoe kan je het beste je kwasten schoonhouden en hoe vaak moet je dit doen?
Tip van ons! Koop een flesje alcohol of misschien heb je dit al thuis staan. Zet deze naast je make-up kwasten en probeer iedere keer als je de kwasten gebruikt deze even te reinigen met een tissue met alcohol. Daarnaast raden we aan om eens in de twee weken je kwasten grondig schoon te maken. Het grondig schoonmaken van je make-up kwasten is heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is stromend water, Dreft en een schone handdoek.

Maak je kwast een beetje nat met lauwwarm water en breng een druppeltje Dreft aan. Draai de kwast vervolgens rond in je hand. Spoel de kwast goed uit en zorg dat er geen zichtbare make-up resten meer vanaf komen. Ook is het belangrijk dat er geen zeepresten in de haartjes blijven zitten! Maak de kwast daarna droog met een handdoek. Doe dit vooral niet te ruw, want dan kunnen de haartjes van de kwast loslaten. Laat hem vervolgens een nachtje liggen om goed te drogen en klaar ben je!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs, acties of mededelingen van Skincare Huidkliniek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te hoeven missen.

Afspraak maken

Leuk dat je een afspraak wilt maken bij SkinCare Huidkliniek. Vul het formulier in om direct een afspraak te maken. Liever bellen of WhatsAppen? Dat kan ook. Afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Ga naar pagina
Bel ons

Wil je weten of een behandeling geschikt is voor jouw huid? Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bellen, mailen en WhatsAppen.

Ga naar pagina
Menu