Minder fijne lijntjes en rimpels?

Stimuleer de collageenproductie van de huid!

Er zijn diverse mogelijkheden om de afbraak van collageen af te remmen en de productie te stimuleren, door bijvoorbeeld huidverzorging en bepaalde behandelingen. Daarnaast zijn de onderzoeken volop bezig naar het innemen van collageen supplementen. Hier is nog niet alles over bekend en het is nog lastig te zeggen of dit bijdraagt aan het proces van collageenvorming.

Maar welke huidverzorging en welke behandelingen zijn er dan om de collageenproductie te laten toenemen? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

Producten
 
Vitamine C 
Vitamine C is een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten, die de huid écht verbetert. Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit is, zoals boven staat beschreven, nodig om de huid te verstevigen. Daarnaast is het een antioxidant die vrije radicalen wegneemt.

Vitamine A 
Ook van vitamine A in huidverzorging is aangetoond dat het de huid helpt om jong en stevig te blijven. Vitamine A, oftewel Retinol, zorgt voor structuurverbetering van de huid. Bij langer gebruik zullen fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het is een ingrediënt waar de huid aan moet wennen dus bouw het rustig op en vraag de huidspecialist om advies.

Hyaluronzuur
Van nature hebben we al hyaluronzuur in ons lichaam. De natuurlijke vorm is voor de stevigheid verbonden aan collageen en bindt zich aan water. Zo kan hyaluronzuur tot wel 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Het trekt vocht naar zich toe en op deze manier kunnen oppervlakkige fijne lijntjes opgevuld worden. Indien je nog geen fijne lijntjes hebt dan zorgt hyaluronzuur ervoor dat de huid beter gehydrateerd wordt, dus ook perfect voor een huid met een drogere structuur.

Behandelingen

Mesotherapie en Skinboosters
Wil jij je huid een diepe hydratatie boost geven? Een Skinbooster behandeling op basis van hyaluronzuur zorgt voor een zichtbare huidverbetering, waarbij de huid weer zijn gezonde, mooie glow terugkrijgt. Dit resulteert in een jeugdige en frisse uitstraling!
Wil jij gericht bepaalde lijntjes aanpakken? Met een mesotherapie behandeling zorgen we ervoor dat fijne lijntjes en rimpels op een natuurlijke manier worden opgevuld.

Microneedling 
Microneedling is een activerende behandeling die de huid al na één behandeling aanzet tot vernieuwen. Bij deze huidverbeterende en verjongende behandeling maakt het microneedling-apparaat minuscule gaatjes in de huid, zodat er actieve groei en helende factoren vrijkomen die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Bindweefselmassage 
Een bindweefselmassage is een stimulerende massage die werkt op de dieper gelegen huidlagen. Door de bindweefselmassage activeer je de cellen waardoor de collageenproductie weer op gang komt.

Wil jij ook je collageenproductie stimuleren en je huid verbeteren? Plan dan snel een afspraak in en wij helpen je graag verder. Tot snel in de kliniek!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs, acties of mededelingen van Skincare Huidkliniek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te hoeven missen.

Afspraak maken

Leuk dat je een afspraak wilt maken bij SkinCare Huidkliniek. Vul het formulier in om direct een afspraak te maken. Liever bellen of WhatsAppen? Dat kan ook. Afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Ga naar pagina
Bel ons

Wil je weten of een behandeling geschikt is voor jouw huid? Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bellen, mailen en WhatsAppen.

Ga naar pagina
Menu