Behandelingen

Littekentherapie

+/- 30 min.
v.a. € 85,-

Een litteken is een zichtbare plek die achterblijft na een huidbeschadiging. Littekens ontstaan wanneer de huid zich herstelt na bijvoorbeeld een wond, infectie, operatie, trauma of door acne. Hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces duurt en hoe groter de kans is dat er een zichtbaar litteken ontstaat.

Behandeling bij…

Bij SkinCare Huidkliniek bieden wij de volgende behandelingen aan om de zichtbaarheid van de littekens te verminderen.

  • cryotherapie
  • microneedling
  • littekenmassage

De keuze van de behandeling hangt af van veel verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek leggen wij uit welke behandelmethoden het beste bij het litteken passen. Geen litteken is hetzelfde dus de behandeling passen we aan het soort litteken en de diepte ervan aan.

Cryotherapie

Bij cryotherapie bevriezen we het bovenste laagje van de huid met behulp van stikstof, waardoor op de behandelde locatie een oppervlakkig schaafwondje ontstaat. Direct na de behandeling wordt het litteken rood en zwelt het iets op. Na een aantal dagen tot een week na de behandeling ontstaat er een korstje, zoals bij een schaafwond, en wordt donkerder van kleur. Na één tot twee weken is de huid volledig hersteld.

Microneedling

Bij microneedling maken we minuscule gaatjes in de huid. Hierdoor komen er actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Ook stimuleert het de doorbloeding in de huid. Direct na de behandeling wordt het litteken rood en zwelt het iets op. Na ongeveer 48 uur verdwijnen de roodheid en de zwelling.

Neem contact op of maak een afspraak

Wil je weten of deze behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder.

Meteen een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook! Kom je voor de eerste keer bij ons langs? Maak dan een afspraak voor een Meet&Treat behandeling. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs, acties of mededelingen van Skincare Huidkliniek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te hoeven missen.

Afspraak maken

Leuk dat je een afspraak wilt maken bij SkinCare Huidkliniek. Vul het formulier in om direct een afspraak te maken. Liever bellen of WhatsAppen? Dat kan ook. Afspraken kunnen uiterlijk 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd.

Ga naar pagina
Bel ons

Wil je weten of een behandeling geschikt is voor jouw huid? Heb je last van huidproblemen en wil je hier graag meer over weten? Neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons bellen, mailen en WhatsAppen.

Ga naar pagina